Oblikovanje obrvi

Senčenje obrvi

Senčenje je tehnika trajnega vrisovanja obrvi za naraven izgled, za polnejse obrvi.

Tehnika spominja na vsakodnevni makeup, nanos senčila na obrvi. Izdela se lahko obrvi z isto barvo ali ombre različico, konci so tako temnejši, začetki pa svetlejši, za bolj naraven izgled.
Tehnika senčenja je obstojnejsa od microbladinga ter tako veliko bolj primerna za vse z mastno kožo ter tudi za tiste, ki bi radi skrili / prekrili star microblading ali permanentni make up.
Obstojna je 2-3 leta, priporoča pa se korekcija enkrat letno.

Postopek je sestavljen iz izrisovanja oblike ter senčenja, kasneje po 5-7 tednih pa se korekcije.

Obrvi so prve par dni nekoliko temnejše.

Neyes oblikovanje obrvi

Metoda Neyes Brows je namenjena oblikovanju naravnih obrvi na naraven način, zato se obrvi rehabilitirajo in sčasoma postanejo prav take, kakršne želite. Metodo je razvil Günter Krause, ki že več kot 25 let sodi med vodilne nemške strokovnjake na področju kozmetike. Ker je neagresivna, lahko takoj po tretmaju nadaljujete s svojimi opravili, ali odidete po opravkih, v službo …

Postopek je popolnoma personaliziran. Potem, ko vaše obrvi pobarvamo, opravimo izmero vašega obraza in zarišemo okvir, ki je idealne oblike za vaš obraz. Nato sledijo še ostali koraki, s katerimi najbolje izkoristimo naravne danosti in značilnosti. Med samim postopkom obrvi tudi povoskamo, postrižemo, nitkamo, oblikujemo s pinceto …

Poudariti želimo, da uporabljamo le vrhunske materiale (voski, barve, nitka). Voski so prilagojeni različnim tipom kože, tudi tisti najtanjši in najbolj občutljivi.

Microblading

Microblading je metoda vrisovanja obrvi, tehnika predstavlja ročno delo. Z ročnim držalom in rezilom izrišemo vsako dlačico posebej. Pigment se vnaša zelo plitko. Rezila, ki se uporabljajo za to, so zelo tanka, zato je dosežen videz naravnih dlačic in velikokrat je tudi težko ločiti, ali gre za narisane ali prave obrvi.

Microblading spada v kategorijo semi-permanentnih metod, pri tem pa je postopek nekoliko drugačen, saj ustvarimo povsem naraven videz.

Za lažjo predstavo priporočam ogled videa

Poudarila bi, da ima sicer vsak stilist svoj, rahlo različen način dela, končni rezultat pa naj bi bil enak, vsi stremimo k čim bolj naravnemu videzu in lepim obrvem.

Kaj pa OBSTOJNOST?

Pigmenti so obstojni 1–2 leti, to je odvisno od posameznika in tipa kože. Najslabše se obnese na mastni koži, najdlje pa zdrži na suhi koži. Prav tako je obstojnost odvisna tudi od izpostavljenosti soncu in od tega, koliko se znojimo. Odvisno je tudi od naše nege, zato priporočam, da prvih nekaj dni res upoštevate navodila in se redno mažete.

Koliko časa traja VRISOVANJE?

Odvisno od posameznika, navadno traja dve uri, pri nekaterih malo manj, spet pri drugih nekaj več. Vrisovanje je sestavljeno iz pogovora s posameznikom, izrisa obrvi tako, da so stranki všeč, ter samega vrisovanja.

Kako je s KASNEJŠO NEGO?

Prvi dan obrvi izpiramo z mlačno vodo in nevtralnim šamponom, mažemo pa jih z vazelinom ali kremo Bepanthen, in sicer vsakih 90 min – obrvi morajo biti vedno mastne. Obrvi večkrat na dan mažemo še cel teden. To počnemo zato, da se ne ustvarijo hraste; če bi te odpadle, bi izginil tudi pigment. Prvi teden se je dobro izogibati tudi savne, solarija, nanašanju pudra preko obrvi in težkih treningov (zaradi znojenja). Nekaj ur po postopku je koža okoli obrvi lahko rahlo rdeča.